EU-vaaliteemani ovat ja Eduskuntavaaliteemani olivat Suomalaiset ensin

Teemojani EU-vaaleissa:
– maahanmuuton rajoittaminen
– EU-liittovaltiokehityksen pysäyttäminen ja
– ilmastopolitiikan järkevöittäminen.

Avoin liikkuvuus EU:n alueella, hyväksikäyttävä maahanmuutto ja katseiden poiskääntäminen monista todellisista EU-ongelmistamme ovat riski Suomelle.

MAAHANMUUTTO JA TURVALLISUUS

Maahanmuuttoon tulee puuttua ankaralla kädellä. Kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneet tulee välittömästi poistaa.

Vakaviin rikoksiin syyllistyneet turvapaikanhakijat tulee välittömästi sulkea maastapoistamiskeskuksiin ja heidän turvapaikkaoikeutensa tulee mitätöidä. Mikäli turvapaikanhakija lomailee alkuperäisessä kotimaassaan, tulee häneltä evätä turvapaikanhakijan status.

EU-LIITTOVALTIOKEHITYS

EU:sta on jo vuosia systemaattisesti, kansoja kuulematta oltu tekemässä liittovaltiota, tarkoittaen Suomen itsemääräämisoikeuden viemistä. Liittovaltiokehitys tulee pysäyttää.

Suomalaisten rahat suomalaisten hyvinvointiin, eikä tulonsiirtoina tai tukipaketteina muiden, alhaisen verotuksen omaaville tai ylivelkaantuneille EU-maille.


ILMASTOPOLITIIKKA

Suomi on tehnyt paljon päästöjen rajoittamisen suhteen, enemmän kuin monet muut Euroopan maat. Olemme jo toimineet esimerkillisesti.

Meidän tulee huolehtia, että jokaisella Suomessa on mahdollisuus hyvään elämään, kodin sijainnista huolimatta.

Äänesi minulle on ääni Suomen kansan puolesta.

 

Tanja Vahvelainen

Eduskuntavaaliteemani 2019

Terveydenhuoltomme toimivuus ja lähipalvelut, palkalla on pärjättävä,
vähävaraisten lapsiperheiden asiat, lastensuojelu, koulukiusaaminen, vanhustenhoito, hoitajien asema, omaishoito, yrittäjien tukeminen ja eläinsuojelu.

Ennen kaikkea: Hoidetaan oma kansa ensin.

Näihin pyrin vaikuttamaan ja näitä ajamaan. Jos olet samoilla ajatuksilla liikkeellä, ollaan yhdessä. Jos haluat mukaan eduskuntavaalitiimiini, ota yhteyttä! Tehdään Suomesta yhdessä parempi meille kaikille.

TEEMAT

Omaishoitoa on tuettava – suunnaton voimavara, jota emme arvosta ja tue tarpeeksi.

Vanhustenhoito on saatava kuntoon – ikäihmiset ovat rakentaneet maamme ja emme voi kohdella heitä kuin välttämätöntä pahaa. He ansaitsevat hyvän hoidon ja huolenpidon. Nyt mm. kotihoidosta tingitään, vanhainkoteja ei ole tarpeeksi ja niissäkin hoitajamiehitys on liian alhainen. Hoitajamitoitusta on nostettava.
Saattohoidot viedään kotiin, mutta ilman tarvittavia resursseja. Kotihoitoon on panostettava enemmän ja kaikkia ei voida hoitaa kotona. 

Pientuloisia perheitä täytyy tukea – kaikilla on oikeus hyvään elämään ja harrastuksiin. Suomessa elää todella moni lapsiperhe köyhyysrajoilla. Kaikilla ei riitä rahaa maksamaan lapsille edes yhtä harrastusta, saatikka ostamaan kunnon varusteita eri vuodenaikoihin ja harrastuksiin. Harrastusten ja päihteettömyyden on todettu kulkevan käsi kädessä, eli harrastus per lapsi.

Koulukiusaaminen on saatava loppumaan
Suomessa joka viidettä lasta kiusataan tavalla tai toisella koulussa. Joissakin kaupungeissa jopa joka neljättä. Kiusaaminen jättää moneen pahat arvet, jotka vaikeuttavat elämää aikuisenakin. Miksi meillä sallitaan tällainen, eikä osata kunnolla puuttua? Tähän on puututtava. Olen tehnyt asiasta aloitteenkin Vantaalla esittäen koulurauha-asiamiehen hankkimista.

Terveydenhuolto tulee saada kuntoon – jokaisella on oikeus hyvään hoitoon, ilman liian suuria käyntimaksuja ja tolkuttomia jonotuksia. Meidän täytyy saada toimiva ratkaisu, joka ei aseta ketään alempaan arvoon, vaan kaikki saavat tarvitsemaansa terveydenhuoltoa.

Nyt jo monet pitkäaikaissairaat ovat pulassa. Mielenterveysasiakkaiden hoito on saatettava paremmalle tolalle.

Terveydenhuollon jonot on saatavat sujuvammiksi, ei ole laitaa, että terveysasemille jonotetaan jopa viisi-kuusi viikkoa. Erikoissairaanhoitoon on päästä nopeammin ja jälkihoidon on toimittava.

Hoitohenkilökunnan määrää on lisättävä. Työllistetään ne kymmenet tuhannet hoitajat, jotka ovat lopettaneet alalla. Palkka ja arvostus kohdilleen.

PK yrittäjien asemaa parannettava – yritykset tuovat työpaikkoja. Verotus Suomessa, samoin pk yrittäjien asema, ovat liian huonoja. Alv veroraja tulee nostaa, varsinkin pienyrittäjillä ja erilaisia maksuja tulee saada pois kokonaan aloittavilta yrittäjiltä alkuvuosina. Tällainen verotus ja etuuksien uupuminen ei edesauta uusia yrityksiä syntymään markkinoille. Turhaa byrokratiaa on karsittava.
Pienet ja keskisuuret yritykset ovat maamme suurimpia työllistäjiä.

Maahamuutto ja sen kustannukset kuriin – Rahaa riittää Suomen valtiolla miljardeja maahanmuuttoon ja kotoutumistoimiin, mutta ei suomalaisten asioiden parantamiseen.

Emme halua pelätä omassa maassamme, nyt turvattomuus on lisääntynyt. Naiset ja lapset pelkäävät, se on väärin. 

Oman maan kansalaisten asiat kuntoon!

Eläintensuojelu – Lemmikkieläinten asiat ovat tärkeitä, monelle lemmikit ovat perheenjäseniä. Meillä tulee olla varaa hoivata heitä. Nyt meillä on juuri ja juuri varaa maksaa kuukausittaisia laskuja, saatikka yllättäen tulevia eläinlääkärikuluja.

Halal lihaa ei pidä tarjota maassamme. Maassa maan tavalla. Meidän ei pidä mukautua liiaksi muiden kulttuureihin. 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s