Harkitsetko mResell verkkokauppaa? Lue kokemuksia ja arvostelut ensin

Kokemuksia mResell käytettyjen puhelimien ostamisesta

mResell on vuonna 2012 perustettu verkkokauppa, joka on erikoistunut käytettyjen Apple tuotteiden myymiseen. mResell on jatkanut huimaa kasvuansa perustamisesta lähtien. Vuonna 2013 se avasi Suomessa, Ruotissa, Puolassa ja Australiassa, jonka jälkeen liiketoimintamallia on hiottu tarkasti enemmän asiakasystävälliseksi.

Koko touhu alkoi pienestä muutaman hengen ideasta ja nyt yritys työllistää yli 20 henkilöä ympäri maailman.

Mikä on mResell?

mResell on verkkokauppa josta kaikki käytetyt Apple tuotteet on löydettävissä jopa alle 80 prosenttia alkuperäisestä hinnasta, jonka tuote maksaisi uutena. Tutkimusten mukaan yhä useampi kuluttaja ostaa Apple tuotteensa nykyään mielummin käytettynä luotettavan myyjän toimesta.

Aikaisemmin käytettyjen Apple tuotteiden markkinat liikuivat kohti yksityishenkilöiden käymää kauppaa esimerkiksi Huuto.net:issä ja Tori.fi palvelussa. Sittemin toiminta on enemmän suuntautunut yritysten ja kuluttajien väliseksi markkinaksi, jossa tuotteita voidaan oikeasti liikuttaa luotettavasti ja turvallisesti jopa 12 kuukauden laatu-takuulla.

mResell tunnettiin alunperin brändi-nimellä vihreäomena, joka sittemmin muuttui mReselliksi. Yritys tähtää jatkuvasti parantuvaan ekologisuuteen, joka näkyy sanelevan koko liiketoiminnan perusperiaatteet. Kun tilaat tuotteita mReselliltä osallistut koko maailmaa koskettavaan ympäristötalkooseen pidentämällä Apple tuotteiden elinkaarta.

Miten mResell myymät Apple tuotteet voivat olla niin halpoja?

Apple tuotteet ovat yleensä kalliita ja ne edustavat teknologista edelläkävijyyttä. Aikaisemmatkin Apple versiot ovat laadukkaita ja toimivat tänäpäivänä yhtä hyvin kuin vuosikymmen sitten. Apple tuotteiden suosio perustuu pitkälti niiden laatuun, kestävyyteen, nopeuteen ja yleisesti IOS-käyttöjärjestelmän helppouteen.

mResell ostaa rikkinäisiä, vanhoja ja hajonneita Apple tuotteita ja kunnostaa ne Apple-teknikoiden toimesta täysin uudenveroisiksi. Yritys mainostaa tarjoavansa Suomen kattavimman valikoiman tehdashuollettuja Apple-tuotteita, jotka on tarkistettu juurikin edellämainittujen sertifioitujen Apple-teknikoiden toimesta.

On uskomatonta miten yritys pystyy tarjoamaan niin edullisia tuotteita varsinkin kun kyseessä on yksi maailman laadukkaimmista brändeistä. Lisäksi mResell tarjoaa kaikkiin tilauksiin ilmaisen toimituksen ja tuotteet lähetetään asiakkaalle jo saman päivän aikana mikäli tilaus on tehty ennen kello 12:00.

Kaikki tilatut tuotteet sisältävät myös kattavan käyttöturvan, joka takaa kaikille 12 kuukauden toimivuuden. Eli jos tuote hajoaa, sen voi lähettää vaihdettavaksi tai korjattavaksi mResellille siten, että mResell maksaa palautuslähetyksen postimaksun. Huomaa, että tuotteet täytyy palauttaa kahden viikon kuluessa siitä, kun olet tehnyt palveluun peruutusilmoituksen, muuten sopimus raukeaa.

Jos tuote on otettu käyttöön palautusoikeuden eli 12 kuukauden aikana, mResell perii asiakkaalta asennuskustannukset, joka on tietkoneista 39 euroa ja mobiililaitteissa 29 euroa. Asiakas vastaa itse tuotteen arvon alentumisesta.

Yritysasiakkaiden kohdalla toimintamekaniikka on erilainen. Palautusoikeus ei koske yritysasiakkaita vaan heidän on neuvoteltava palautuksesta erikseen, joka tarkoittaa että mResell voi pidättäytyä ottamasta tavaroita takaisin.

Aika-ajoin mResell saattaa tarjota uusille asiakkaille alennettu hintoja tai vanhoille asiakkaille alennuskoodeja, joiden avulla tuotteet voi lunastaa entistä edullisemmin.

Miten myyn Apple-laitteeni mResellille?

mResell tarjoaa asiakkaille mahdollisuuden myydä omat Apple laitteensa jolloin he saavat vastineeksi laitteen arvotuksen verran käteistä. Myynti tapahtuu siten, että täytät lyhyen kaavakkeen mResellin sivuilla. Kaavakkeessa kysytään yhteystietojasi ja perustietoja laitteista joista olet luopumassa.

Kun kaavake on lähettty saat ohjeet tuotteen postittamiseen mResellille, jonka jälkeen tuotteen saavuttua perille sen kunto ja hinta arvioidaan. Arvioinnin jälkeen saat maksun heti, jossa yleensä kestää noin 3 – 5 vuorokautta. Vaihtoehtoisesti myös kuriiri voi tulla noutamaan laitteesi kotiovelta, mikäli tuotteita on usemapia.

Tuotteista on raportoitu maksettavan jopa korkeampia hintoja kuin muissa vastaavissa palveluissa, koska yritys haluaa olla aidosti asiakkaan puolella ja auttaa yhteiskuntaa tekemällä ekotekoja eli pidentämällä tuotteiden elinikää.

Kokemuksia mResell palvelusta käytettyjen Apple tuotteiden ostamisessa

mResell kokemuksia löytyy verkosta pilvin pimein. He tarjoavat myös jokaiselle asiakkaalle mahdollisuuden osallistua antamaan palautetta ja se näkyy koko yrityksen toiminnassa. Yritys on hyvin asiakasorientoitunut ja monet ehdotukset joita on annettu esimerkiksi TrustPilotin kautta on otettu huomioon ja jopa toteutettu.

Tällä hetkellä yrityksellä on 4,7 / 5 arvosana TrustPilotissa, joka on parempi kuin muilla käytettyjen laitteiden myyjillä. Tämä siis tarkoittaa, että lähes kaikki asiakkaat ovat olleet tyytyväisiä palveluun. Omat kokemukseni rajoittuvat käytetyn iPhonen ja käytetyn iMacin ostamiseen joista voit lukea lisää blogissani klikkaamalla edeltäviä linkkejä.

Palvelu on saanut erityisen positiivista palautetta toimitusten nopeudesta. Yksikin asiakas kertoo, että tuote tilattiin Perjantaina ja lähetys oli perillä jo Maanantaina vaikka pyhäpäivät olivat välissä.

Voin itse myös suositella palvelua jokaiselle, joka ymmärtää että käyteyt Apple laitteet ovat yhtä hyviä kuin uudetkin, eivätkä ne pidä sisällään mitään tietoturvariskejä, kun siihen erikoistuneet asiantuntijat puhdistavat laitteen aikaisemmat muistijäljet.

Mresell asiakaspalvelu ja yhteystiedot

Asiakaspalvelu on tavoitettavissa sähköpostilla osoitteesta info@mresell.fi tai puhelimella arkisin kello 10 – 14 välisenä aikana numerosta +358 9 42453062. Chat käyttöliittymää verkkosivustolla ei tällä hetkellä ole, mielestäni se olisi erinomainen lisä palvelukokonaisuuteen.

Palvelusta vastaa suomalainen yritys nimeltä mResell Oy, jolla ei ole kiinteää toimipistettä.

Lisäksi maksutavoista mainittakoon – yrityksellä on kaikki maksutavat joita osaat kuvitellakkaan aina osamaksuista lähtien.