Miksi äänestäisit EU vaaleissa?

Moni suomalainen jättää tai on jättänyt äänestämättä EU vaaleissa. EU tuntuu kaukaiselta. Tästä huolimatta kansalaisten keskinäisissä puheissa nousee usein esille lausahduksia: eu-direktiivit, EU määrää, Kreikan tuet EU:n vuoksi, Suomi on vain nettomaksaja ja niin edelleen.

Nuo lausahdukset ovat totta. Suomi on ollut koko 2000-luvun lähinnä maksajan roolissa suhteessa EU:hun. Me emme saa esimerkiksi maataloustukia likimainkaan niin paljon kuin mitä maksamme EU:lle.

Lisäksi EU:n lainsäädäntö määrää pitkälti toimintaamme. Oma lainsäädäntömme on alisteista EU lainsäädännölle. Nämä ovat asioita, joita harvemmin tulee tavallinen kansalainen ajatelleeksi. Me päätämme Suomessa loppujen lopuksi asioista hyvin vähän, ja tätä menoa eduskuntamme tulee olemaan lähinnä kumileimasin EU:n piakkoin määrätessä lähestulkoon kaikesta.

Tätä Perussuomalaiset vastustavat. Me haluamme pitää Suomen itsenäisenä, emme osana liittovaltiota, itsemääräämisoikeutemme menettäneenä. Me emme halua, että rajojemme yli marssii kuka vain EU:n sääntöjen vuoksi. Me emme halua, että EU määrää saammeko jatkossa ajaa polttomoottoriautoilla, ja käyttää maksamiamme rahoja velkaantuneiden maiden velkojen maksuun.

Me Perussuomalaiset haluamme säilyttää Suomen kansallisen päätöksenteon. Nykyinen liittovaltiokehitys on tehty salakavalasti, kansaa kuulematta, pala palalta, päätös päätökseltä ja mikäli kehitys jatkuu tällaisenaan, EU:n jäsenmaat menettävät täysin oman itsenäisen päätäntävaltansa.

EU:n tulee olla ensisijaisesti vapaakauppaliitto. Liitto, jossa eri maat hyötyvät synergisesti toisistaan. Ei nykyisen kaltaisesti, jossa toiset maat maksavat ja toiset hyötyvät. EU:n alkuperäinen perusidea on hautautunut, vapaa kaupankäynti on jäänyt monen muun asian jalkoihin.

Pahin pelko ja tulevaisuuden kuva on unionin suora kansalaisten verotusoikeus, jota nyt väläytellään. Pian maksamme veroja suoraan EU:lle, hyötymättä tästä kuitenkaan, köyhtyen mahdollisesti vain vielä entisestään rajojen pysyessä yhä edelleen avoimina.


Äänestä siis myös EU vaaleissa.
Varsinainen äänestyspäivä on sunnuntaina 26.5.2019.