Käytetty iMac – Ostajan Opas

Tietokoneet löytyvät nykyään jokaisesta kotitaloudesta, mutta iMacien suhteen asia on eri. iMacit ovat olleet pitkään kalleimpia kotitalouden hankitoja ja siitä syystä monet jotka olisivat halunneet kyseisen tietokoneen ovat jättäneet sen ostamatta, mukaan lukien minä.

Tein ensimmäisen ”kalliin” tietokonehankintani kun tilasin käytetyn iMacin mResellin verkkokaupasta viime keväällä. Satuin ostamaan sen juuri oikeaan aikaan, koska tarvitsin sitä työkäyttöön kun siirryttiin etätyöskentelyyn.

Normaalihinta uutena tälle tietokoneelle olisi ollu melkein 3000 euroa, mutta sain napautta sen alle 1000 eurolla. Pitkään selailin verkkokauppaa ennen kuin raaskin ostaa tämän tietokoneen ja loppujen lopuksi onneksi tein sen, sillä kyseinen tuote loppui kaupasta heti kun ostin sen ja seuraava toimitus tuli vasta useamman kuukauden kuluttua.

Käytetty iMac toimistollani

Mistä kannattaa ostaa käytetty iMac?

Halvimmat iMacit löytyy varmaan Tori.fi:stä perävalo -takuulla, mutta itse uskon järkevimmän tavan olevan verkkokaupasta ostaminen. Voin itse suositella ainakin mReselliä tähän tarkoitukseen sillä heillä on pohjoismaiden suurin valikoima erilaisia käytettyjä Apple tuotteita edulliseen hintaan.

Kun ostat luotettavalta yritykseltä Apple tuotteita, tiedät saavasi täyden 12 kuukauden takuun ja turvallisen toimituksen ja voit olla varma siitä, että tuote on tuskin varastettu ja sen tiedot on täysin nollattu.

Samalla kun teet hankintoja voit pyytää hinta arvioin vanhoista Apple laitteistasi ja katsoa minkälaisen tarjouksen saat. mResellillä luvataan premium hintaa kaikista laitteista ja niin minullekkin kävi. Sain 800 euroa kasaan vanhoista jäämistöistä, jotka käytin uuden tietokoneen hankkimiseen, joka tässä tapauksessa sattui olemaan iMac.

Onko iMac järkevä ostos?

Tämä on vain oma mielipiteeni, mutta mielestäni iMacit ovar markkinoiden upeimpia tietokoneita ne ovat näyttäviä visuaalisesti ja sopivat erinomaisesti jokaiseen sisustukseen. Lisäksi kun käyttää näitä tietokoneita ei tarvitse katsella hirveää mötikkää lattialla tai pöydällä, koska näyttö itsessään on jo tyyliin tietokone.

Ja niille jotka empivät laitteen nopeutta ja käyttöjärjestelmään voin sanoa, että en tiedä helpompikäyttöistä järjestelmää kuin Applen IOS ja tietokoneet todellakin ovat nopeita ja turvassa viiruksilta. Sanotaankin, että iMaceissä virusturva on parempi kuin muissa tietokoneissa huolimatta virustorjuntaohjelmista.

Voit myös tietokoeen lisäksi investoida samalla tavalla puhelimeen. Löydät sivuiltani ohjeet miten ostaa käytetty iPhone vähän samalla tavalla kuin muutkin laitteet.

Saako Applen tuotteita osamaksulla?

Ainakin mResell tarjoaa tuotteisiinsa mahdollisuuden maksaa laskulla. Monesti voi kuitenkin olla helpompi jos maksaa tuotteen vain heti antamalla vaihdossa aikaisempia tuotteita.

Maksunjärjestäjänä toimii kukas muukaan, kun Klarna payments. Eli Klarna muistaa sinua laskulla kuukausittain niin kauan kunnes osamaksu on hoidettu pois alta. Osamaksun lisäksi voi olla muitakin fiksuja rahoitustapoja jotka saattavat olla jopa edullisempia.