Eläkkeistä ja Kelasta

Työeläke ansaitaan omalla palkkatyöllä lukee jossakin.

Eläkeläisemme ovat siis itse ansainneet eläkkeensä. Miksi siitä pitää sitten vielä viedä veroja niin paljon?! Kaikki on tehty omalla työllä, omasta selkänahasta, se raha kuuluu eläkeläisille, ei herroille, eikä valtiolle, eikä eläkekassojen sijoitusrahastoihin.

Eläkkeiden verotus tulisi alentaa tuntuvasti. Nämä suomalaiset ovat jo useaan otteeseen maksaneet veronsa. Tekemästään työstä, ostamistaan tuotteista, ostamistaan asunnoista ja autoista, kenties perinnöiksi saaneista osakkeista…..

Ja vielä pitää verottaa kovalla kädellä. Niin paljon, että hädin tuskin sillä elää, pohtien missä kananmunat ovat tänään tarjouksessa; ne pitävät nälän pitkään loitolla.

Meille suolletaan jatkuvasti propagandaa, kuinka eläkkeemme eivät riitä kattamaan kohta enää eläkekuluja. Täyttä soopaa, useat meistä tietävät, että eläkelaitoksissa piisaa rahaa muille jakaa.

Kelan eläke esitteestä lauseita:

” Kansaneläkettä ei kannata hakea, jos muut eläkkeesi ja korvauksesi ylittävät alla olevat tulorajat. Tulorajat tarkoittavat bruttotuloja. Niistä ei ole vähennetty veroa.

Tulorajat:
-parisuhteessa elävä noin 1 158 e/kk

-yksin asuva noin 1 300 e/kk”

Miettikää tuota yksinasuvan pientä tuloa! Siitä, kun otetaan verot pois, kuinka sillä elää?? Ja siihen päälle et siis saa kansaneläkettä, vaikka muutoin olisit siihen oikeutettu. Eli, älä tee töitä, ainakaan tuon summan yli, vaikka eläkkeellä ollessasi kenties voisit vähän tehdäkin ja haluaisit tehdä. Useat sairaanhoitajathan keikkailevat vielä eläkkeellä ollessaankin. Tämä koskee siis kansaneläkettä.

Entäpä muut eläkkeet.

Tässä esitteestä vielä lisää ironisia lauseita:

” Kelan eläkkeitä tarkistetaan vuosittain kansaneläkeindeksillä.
Ne muuttuvat samaa tahtia kuin tietyt elinkustannukset.”

Mitkäköhän mahtavat olla niitä ”tiettyjä kustannuksia”, jotka huomioidaan…… ai niin, eihän tämä siis koskenutkaan myös työeläkettä…….

Lukiessani tuota Kelan esitettä eläkkeistä, meni pää jo pyörälle. On sitä, tätä ja tota, josta sitten vähennetään se tämä ja tuo, ja huomioidaan + vähennetään verot ja päätös kestää jne jne.

Kuka täysijärkinen kykenee toimimaan Kelan byrokratia viidakossa, oli kyse eläkkeistä, työttömyydestä tai sairastamisesta? Miksi Kela ei palkkaa ihmisiä neuvomaan myös meitä, suomalaisia?

On perustettu arabiankielistä puhelinpalvelua, toimistot täyttyvät ulkomaalaisista, jonoon et voi jäädä, koska vanhemmalla ja sairaalla vointi ei kestä olla jonossa tuntikausia.

Miksi meillä on näin sekava viidakko ylipäätään olemassa, josta ei kukaan suomalainen koskaan juurikaan hyödy? Ja annas olla, jos hankit euronkin yli tietyn rajan, jota et tiennyt huomioida, ällös huoli: kyllä Kela tämän toki muistaa ja vähentää tuistasi tai vielä todennäköisemmin: menetät kaikki tukesi.

On meillä hienoa valtio! Kerrassaan, systeemit niin mutkikkaita, että lienekö nuo Kelan virkailijatkaan ovat niistä kunnolla perillä. Siinä vaiheessa, kun saat päätöksen, joka hyvinkin todennäköisesti tulee kieltävänä, olet kenties menettänyt jo asuntosi, koska a) vuokrat olivat myöhässä ja b) Kelan mielestä se oli liian kallis…..

Hyvinvointivaltio: ”Se oli silloin, kun minä olin nuori/Ennen meillä oli asiat toisin …….”

One thought on “Eläkkeistä ja Kelasta

  1. Siis eläkeläiset ja vammaiset Suomessa ketkä saavat. Vain kansaneläkettä.elävät köyhyysrajan alapuolella.Jos heitä verrataan esim. Maahan muuttajiin.ja katsokaa esim.merk.pukeutumista niin eipä näy niitä kalliita merkkivaatteita heillä .puhumattakaan asuntoja joihin suomalaisilla eläkeläisille ei ole missään tapauksessa varaa.eikä myöskään työttömillä.mutta eipä koske ihmisiä joiden ei tarvi täyttää mitään kriteeriä.vaan saavat asua täällä veronmaksajien kustannuksella?

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s