Miksi Isänmaallisuus on pahe?

Ja maailmansyleily hyve?

Jokaisen luulisi tietävän, etteivät maailmasta pelastettavat ihmiset lopu, eivätkä valitettavasti eläimetkään, vaikka kuinka sitä toivoisin. Jokaisen luulisi tietävän kuinka nopeasti Afrikan väkiluku kasvaa.

Me emme yksinkertaisesti voi auttaa jokaista parempaa elämää hakevaa. Ja miksi meidän pitäisi. Olemme antaneet, useiden muiden maiden ohella miljardeja vuosien saatossa kehitysmaihin. Mitä näillä rahoilla on saatu aikaiseksi. Miksi meidän pitää kannatella muita, jotka vain odottavat, että seuraava kehitysapukuorma tulee? Teemme näistä ihmisistä laiskoja, uusavuttomia. Heidän ei tarvitse tehdä itse mitään, kun me kuskaamme heille ruokaa ja tarvikkeita. Näin toimimalla teemme vain karhunpalveluksen heille.

Kannettu vesi ei kaivossa todellakaan tunnu pysyvän

Vuonna 2017 Suomi antoi kehitysyhteistyövaroja 935miljoonaa. Mitä tuolla summalla olisi Suomessa voitu tehdä. Vanhuksille kunnon hoitoa, kodittomille koteja, korottaa eläkkeitä ja paljon, paljon muuta.

Mutta ei, me annamme rahojamme maailmalle ja iskemme ”Kela goldin” käteen tänne tulijoille.

Annamme heille oikeuden valittaa päätöksistämme lukuisia kertoja, elättäen heitä valitusprosessin ajan.

Tasan ei käy onnen lahjat

Miksi me maksamme veroja? Siksikö, että elätämme muiden maiden kansalaisia, henkilöitä, jotka eivät suurelta osin tule koskaan itse näitä veroja maksamaan. Vai siksi, että me saisimme palveluita?

Vuosien 2015-2017 aikana Euroopasta haki reilu kolme miljoonaa turvapaikkaa. Näistä se myönnettiin noin 1,6 miljoonalle. Sipilä antoi marraskuussa 2015 julkisuuteen lausunnon, jonka mukaan maamme on aivan äärirajoilla. Tuolloin oli Syyriasta lähtenyt liikkeelle neljän miljoonan ihmisen massa ja Turkissa odotti 2,5miljoonaa. 2014 oli Ruotsiin mennyt jo 80.000 turvapaikanhakijaa.

2017 Suomesta haki turvapaikkaa reilu 5.000, luku sisältää myös uusintakäsittelyyn haluavat. Uusintakäsittelyyn useat pyrkivät perustelunaan kristinuskoon kääntyminen.  Nämä luvut eivät sisällä perheiden yhdistämishakemuksia eli oleskelulupahakemuksia, niiden määrä kasvoi 10%.

Kielteisen päätöksen turvapaikkahakemuksista sai kuitenkin miltei joka toinen; 42%. Kuka tietää kuinka paljon näistä kielteisen päätöksen saaneista kuitenkin oleskelee vielä maassamme. Liene suurin osa ja näille Helsinki tarjoaa ilmaisen terveydenhuollon. Ja samaan aikaan supistaa mm. nuorten palveluista.

Arvot kohdillaan joillakin päättäjillä. Millaisen Suomen sinä haluat tulevaisuudessa?

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s