Metsä jyrätään välittämättä alueen asukkaista

Kirjoitin alla olevan jutun, kun jäi kertakaikkiaan paha mieli. Paha mieli siitä, ettei Vantaa kuunnellut asukkaitaan.

– Linnaisten metsä on tärkeä alue, sitä käyttävät virkistysalueena niin lähistön asukkaat kuin Hämevaaran ja Hämeenkylän asukkaatkin.

Nyt alueelle ollaan suunnittelemassa 81 pientaloa. Hienoa, että Vantaa haluaa rakentaa, mutta miksi halutaan rakentaa metsään, alueelle, jonne ei ole julkisilla liikennevälineillä pääsyä? Samanaikaisesti Vantaa haluaa lisätä julkisilla liikkumista, vähentää yksityisautoilua ja maksullistaa kaikki parkkipaikat – ristiriitaista. Onko järkevää kaavoittaa uusi asuinalue paikkaan, jonne ei pääse kuin autolla.

Liikkuminen alueella on nyt jo täysin yksityisautoilusta riippuvaista, alueella kulkee ainoastaan yksi bussi, joka sekään ei liiku viikonloppuisin. Teitä alueelle ei kaavasta huolimatta ole suunniteltu enempää.  Uusia päiväkoteja saatikka kouluja ei myöskään ole pohdittu.

MAL-sopimukseen on kirjattu: ”Sekä asunto- että työpaikkarakentamista pyritään systemaattisesti ohjelmoimaan asemien ja joukkoliikenneväylien läheisyyteen.” – Sitäkö tämä on? Kaukana siitä.

Linnaisten metsän syrjäinen sijainti ja alueen palvelujen vähyys eivät puhu metsän tuhoamisen puolesta. Lisäksi metsä on merkitty Uudenmaan maakuntakaavassa virkistysalueeksi.

Ajatteleeko kaupunki nyt vain ja ainoastaan tonttien myyntituloja? Alueen asukkaita ei kuunnella, missä on Osallistava Vantaa? Teennäinen kuuntelu ei auta, mikäli vantaalaisten mielipiteitä ei huomioida. Eikö kaupunki voisi tulla vastaan ja esimerkiksi pienentää rakennettavaa aluetta, säästää osan metsästä?

Asia eteni Vantaan valtuuston käsittelyssä äänestykseen 23.1., jolloin Vihreät ja Perussuomalaiset puolsivat kaavoitettavan alueen pienentämistä. Valitettavasti enemmistö Vantaan valtuutetuista oli sitä mieltä, että metsä voidaan jyrätä.

Alueen kaavoituksessa ei ole huomioitu riittävästi maaperä- ja vesistöpäästöjä. Tulevan asutuksen hulevedet sisältävät epäpuhtauksia ja erilaisia haitta-aineita, jotka ohjataan luonnonsuojelualueelle ja luonnon ojiin sekä vesistöihin. Onko tämä luontoarvojen mukaista ja ympäristön asukkaiden elinympäristöstä huolehtimista?

Alueen 356 asukasta ovat allekirjoittaneet vetoomuksen, jossa toivovat alueen säilyttämistä, viestejä Vantaan valtuutetuille on aiheesta laitettu 189. Onko tulos vantaalaisten osallistamista, kuulemista, huomioon ottamista?

Vantaa tulisi nyt noudattaa strategiaansa, vaalia lähiluontoa ja kuunnella kuntalaisiaan.

 

 

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s