Suhmuroidaanko vai Ajetaanko oikeita asioita?

Sain taannoin kotiin kuntalaiskyselyn, jossa kartoitetaan mielipiteitä kunnasta ja sen palveluista. Hyvä, että kysellään, toivon, että mahdollisimman moni kyselyn kotiinsa saaneista vastaa.

Kysymykset herättivät minussa paljon mietteitä. Ja ikäväkseni huomasin, etteivät kaikki nuo ajatukset olleet positiivisia. Yksi kyselyn väittämä kuului: ”Vaaleilla valitsemamme kunnanvaltuutetut menettävät yleensä pian kosketuksen äänestäjiin”. Näinhän se osittain taitaa olla.
Toinen väittämä: ”Uskon kuntani luottamushenkilöiden ajavan vilpittömästi kunnan parasta”. Uskonko? Uskotko sinä lukija niin? Osa ajaa ja pysyy lupauksissaan, osa huomaa kenties, että tuulimyllyjä vastaan on mahdoton taistella ja osa ajaa omaa etuaan.

Kyselyssä on myös väittämä: ”Kunnassani kuunnellaan kuntalaisten mielipiteitä.” Pitäisikö meillä olla enemmän kyselyjä kuntalaisille, tottakai pitäisi!

Mistä kunnan päättäjät muutoin tietäisivät mitkä asiat ovat tärkeitä kulloisellakin hetkellä? Vaalien alla ollaan toreilla ja turuilla, sen jälkeen ei missään. Keskustelua enemmän kuntalaisten kanssa, jotta tietoa kulkisi riittävästi suuntaan ja toiseen. Kuka kuntalainen katsoo Vantaan valtuuston videoituja kokouksia, kuka lukee pöytäkirjoja ja esityksiä netistä? Veikkaan, että melko harva. Olisi hyvä järjestää yhteisiä iltoja, joissa kuntalainen kuulee mitä on tehty, yritetty tehdä ja luottamushenkilöt saisivat infoa ja muistutuksia kuntalaisilta mitä pitikään tehdä ja mitä asioita ajaa.

Kuntavaaliehdokas – muistathan seisoa tai ainakin yrittää, politiikan viidakossa, lupaustesi takana mahdollisen valintasi jälkeenkin? Minä ainakin teen parhaani ja toivon, että se riittää.

Tanja Vahvelainen, erikoissairaanhoitaja, koulutuspäällikkö, kuntavaaliehdokas, PS

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s