Vanhustenhoidosta 18.11.2016

vanhuksen-kadet

THL:ssä lausuttua: ”Hoitajamitoituksen tulisi vastata asiakasrakennetta ja toiminnan sisältöä. Siksi yksittäinen luku ei mielestämme takaa hyvää hoitoa”.

Aivan samaa mieltä!

– mitä lukuja hallitus ikinä heitteleekin, nimenomaan heittelee, ees sun taas tunnutaan menevän suosituslukujen kanssa. Luvuilla ei ole merkitystä, vaan hyvällä hoidolla ja huolenpidolla. Mutta maailman meno keskittyy rahaa, raha maailmaa pyörittää. Siksi ikävän moni asia mitataan vain rahassa, ei etiikassa, moraalissa ja hoidon tasossa.

THL:”Minimihenkilöstön määrittely ei ota riittävän hyvin huomioon, että hoitopaikkojen asiakkaiden tarpeet vaihtelevat. Hoitajien määrä tulisi päättää asiakkaiden toimintakyvyn, terveydentilan ja kuntoutuksen tarpeiden perusteella. Huonokuntoiset asiakkaat tarvitsevat enemmän henkilökuntaa ja päinvastoin..”

THL jatkaa edelleen, että laitoshoidon hoitajamitoituksen yhteydessä tulisi tarkastella myös kotihoitoa. Edelleen olen samaa mieltä, kotihoidon tulee olla riittävää ja vastata asiakkaan tarpeita, ei sitä, että hoitaja juokse ekello kaulassa ja ruuat jätetään jopa kotiin yksin kuolleelle tarkistamatta asiakkaan tilaa.

Kun tulevaisuudessa palveluja tuodaan enemmän kotiin, painotetaan kotihoitoon ja omaistenkin vastuuseen, tulee tätä hoitomuotoa tukea, auttaa ja kannustaa.

Koska kotihoito on yksi hallituksen kärkihankkeista, olettaisi sen saavan sille kuuluvan panostuksen.

”Tarkoituksena on taata vanhuksille hyvä hoito ja palvelut riippumatta siitä, annetaanko se kotona, perhehoidossa tai tehostetussa palvelutalossa ”… -Lähde THL.

—> Juuri näin!

Vanhuspalvelulaki edellyttää jokaisen saavan TARPEIDENSA mukaista hoitoa ja huolenpitoa. 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s