Asunnoton hätkähdytti

Törmäsin tässä menneenä maanantaina Korson keskustan parkkihallissa kodittomaan juostessani pimeässä rappukäytävässä kohti juna-asemaa. Aluksi säikähdin ja myöhemmin häpesin omia tunteitani.

Miksi säikähdin, miksi hän olisi kenties tehnyt minulle jotakin jne…. nämä sekä monet muut ajatukset pyörivät päässäni tuon päivän mittaan. Tuon kodittoman omaisuus oli levitettynä rappukäytävään, muovikasseissa.

Iltapäivällä minua ei jättänyt rauhaan ajatus: Kuinka kummassa maassamme voi olla ihmisiä vailla kotia?? Miten tämä voi olla mahdollista, kuinka kehtaamme nimittää maatamme hyvinvointivaltioksi (tosin tätä nimitystä käyttää todennäköisesti yhä vähenevä määrä)…. Miksemme korjaa tilannetta?? Onko todella mahdotonta antaa asunto, koti, turvapaikka näille asunnottomille – siihen en usko. Kuka kantaa vastuun tästä – kuka tekee joskus jotakin??

Entä ruokajonot? Kuinka voi olla mahdollista, että ihmisten täytyy jonottaa satojen metrien jonoissa saadakseen vatsansa täytettä. Olen kuullut ja lukenut ihmisten tarinoita, ruokajonoissa seisovat eivät ole ”kakkosluokan kansaa”, he ovat työtä vaille jääneitä, lapsiperheitä, eläkeläisiä, erittäin pienituloisia tavallisia ihmisiä, joilla ei raha riitä asumiseen ja elämiseen. Eräskin kertoi, ettei voi ostaa uusia talvikenkiä rikkimenneiden tilalle, koska laskuihin menevät kaikki rahat.
JOTAKIN TÄYTYY TEHDÄ!! Eikä ratkaisu ole ruoan jakelijoiden lisäminen.

Mainosta julkaisua

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s